WALK & TASTE

Tsjoc and Walk

Mechelen is de stad van de Sint-Romboutstoren. De gigant die je aanstaart wanneer je Mechelen passeert via autosnelweg of spoor. Kom je dichter bij de voet van deze reus, merk je dat het een stad is, overladen  met historische gebouwen. Dit patrimonium is perfect in harmonie met de moderne architectuur, verbonden door gezellige straatjes en stevig dooraderd met waterpartijen. We huisvesten hier tevens enkele parels van ambachtelijke voedingsproducenten. Een uithangbord van deze smaakvolle nijverheid is beslist chocolatier          Sjolaa. Tijdens onze verkenningstocht door de stad degusteer je hun creaties die een nauwe band hebben met de stad en ga je zelf aan de slag met dit zwarte, bruine of witte goud. Neem trots de eigen creatie mee naar huis.

 

Leuke verhalen, een toffe handenactiviteit en een fantastisch cultureel patrimonium om te ontdekken tijdens de 2 uur durende belevingstocht.


De beleving kan je boeken vanaf 26 euro per persoon. Start- en aankomstplaats bepalen we in overleg. Bekijk onderaan deze pagina zeker ook de extra muziek-optie bij deze ervaring.


Sweet in Mmmechelen

Je verkenningstocht door de stad in combinatie met zoete hapjes. Dit smaakvolle concept verzorgen we in samenwerking met Createvents. Onze gids neemt je mee langsheen de bijzonderste plaatsen van de stad. Dit kan op basis van een door jou gekozen vertrekpunt en gewenste eindplaats. Onderweg zorgen we voor enkele zoetigheden die werden bereid met zo veel mogelijke lokale producten en we zoeten deze nog wat extra met boeiende verhalen. Laat je tijdens deze twee uur durende beleving verrassen op visueel vlak en laat je zoete smaakpapillen in vervoering komen.

 

Je gezelschap voor deze tocht en het wandeltempo kies je zelf. Onze gids voegt daar met veel plezier de hapjes en een uitgebalanceerd parcours aan toe.


De beleving kan je boeken vanaf 31 euro per persoon. We rekenen op minimum acht deelnemers aan deze beleving. Start- en aankomstplaats bepalen we in overleg. Bekijk onderaan deze pagina zeker ook de extra muziek-optie bij deze ervaring.

Mechelen met peper en zout

U hebt interesse in cultuur en tevens een culinair verfijnde smaak, kom dan  Mechelen te voet verkennen en onderweg enkele hartige hapjes degusteren. We selecteren voor u twee delicieuze hapjes die we serveren op een opmerkelijke plaats in open lucht in de binnenstad. De gids voorziet u van Mechelse verhalen en toffe locaties, maar geeft ook duiding bij de tastings. De gerechten met Mechelse toets worden verzorgd door Createvents met een duidelijke knipoog naar de stad. 


De beleving met een duurtijd van om en bij de twee uur kan je boeken vanaf 31 euro per persoon.  We rekenen op minimum acht deelnemers aan deze tocht.Start- en aankomstplaats bepalen we in overleg. Bekijk onderaan deze pagina zeker ook de extra muziek-optie bij deze ervaring.

Mechelen 2 Taste

Zoet of zout? Het is soms een moeilijke keuze. Bij 0.1Lux maken we het je gemakkelijk en stellen we met deze mix je hele gezelschap tevreden.

In deze formule kuier je langsheen de Mechelse straten en pleinen en geniet je zowel van leuke verhalen, mooie stadszichten als van heerlijke hapjes tijdens een culinaire stad-roadtrip. De gids haalt peper en zout boven om de verhalen te kruiden en onze chef doet dat voor de hartige - Createvents - hapjes. Hij gaat ook met zoete ingrediënten aan de slag om je een zoete Mechelse tasting aan te bieden.


De beleving kan je boeken vanaf 31 euro per persoon. We rekenen op minimum acht deelnemers aan deze twee uur durende tocht. Start- en aankomstplaats bepalen we in overleg. Bekijk onderaan deze pagina zeker ook de extra muziek-optie bij deze ervaring.

Nieuw: Whiskin de stad

We schrijven een extra hoofdstuk aan het verhaal van de Ierse heilige Rumoldus die Mechelen in een ver verleden bezocht. De stad omarmde hem als patroonheilige. Vandaag voegen we een extra eerbetoon toe aan deze inwoner met drie tastings van de nationale drank van het Ierse eiland: whisky. Tijdens de geestrijke tocht in de stad maak je kennis met het verhaal achter de heilige Rumoldus en zijn band met de stad terwijl je met het glas in de hand ook meer uitleg krijgt over dit distillaat. 

Laat je tijdens deze twee uren verbazen over de verhalen van deze man en geniet van de uiteenlopende smaken die je kan ontdekken bij de proeverijen van drie verschillende whisky-variëteiten (Iers-Schots-Mechels). Voor de liefhebbers van een alcoholvrije tasting bieden wij een alternatief aan. 


Deze toer is binnenkort beschikbaar.

Mechelen Tonen met Tunes

Aan de routes die per fiets worden afgelegd, kan je nog een bijzondere beleving toevoegen. Op het parcours dat je samen met de gids aflegt, krijg je een tweetal optredens onder toezicht van een Mechelse fluitiste met nationale en internationale ervaring in ensembles en orkesten zoals het Brussels Philharmonic en Casco Phil. Ze selecteert enkele muzikale werken die perfect passen bij de stad, bij je groep of het wordt een spontane ingeving van het moment. Een privé-optreden als exclusieve toevoeging op je bezoek aan de stad is een onvergetelijke ervaring. Laat deze opportuniteit niet liggen en voeg ze toe aan een van onze rondleidingen die terug te vinden zijn op de site.


De beleving kan je boeken vanaf 90 euro per groep.