BIKE & TASTE

Bike Choc

Fietsen in Europese steden zit in de lift. Je tweewieler bestijgen om de professionele verplaatsing te maken gebeurt steeds vaker. Maar ook de ontspannende fietstocht wordt door steeds meer mensen gesmaakt. De stad Mechelen zet in op deze trend en creëerde een gigantische fietszone in de binnenstad. Kom mee onder begeleiding van een ervaren fiets-gids deze autoluwe binnenstad verkennen en laat je in groep verbazen door het historische stadshart en de groene buitenrand van de stad. Tijdens onze verkenningstocht door de stad degusteer je verscheidene creaties van Sjolaa. We zorgen dat niet enkel de benen in actie komen, ook de handen worden tijdens deze Bike Choc uit de mouwen gestoken. Via een mini-workshop "chocolade bewerken" neem je een fijn aandenken mee naar huis. Ontspan je op de fiets in onze historische stad en luister in het zog van de gids ondertussen naar opmerkelijke verhalen op een aangepast tempo voor iedereen. Laat de fiets even aan de kant staan tijdens de workshop en proef ondertussen van een  cacao-creatie.


De beleving kan je boeken vanaf 32 euro per persoon voor deze twee uur durende tocht die start in het Vrijbroekpark. Bekijk onderaan deze pagina zeker ook de extra muziek-optie bij deze ervaring.

My sweet bike

Twee wielen en twee tastings die minstens even zoet zullen smaken in je mond als onze stad Mechelen. Dit is wat je zal ervaren tijdens de fietservaring in de autoluwe binnenstad. We vertrekken in het groen aan de rand van de stad om vervolgens langsheen een brede laan het centrum in te duiken. Onderweg leidt de gids je rustig en veilig doorheen de stad terwijl je rondkijkt en luistert naar de passende verhalen, die live verteld worden via ons audiosysteem. We houden regelmatig halt om foto's te maken en ook zeker twee keer om even de benen te strekken en te proeven van een zoete lekkernij gemaakt door Createvents. Relax en geniet tijdens de twee uur durende stedelijke fietstoer, die eindigt in het groen en met ongetwijfeld een smakelijke glimlach.


De beleving kan je boeken vanaf 37 euro per persoon. We rekenen op minimum acht deelnemers aan deze tocht die start in het Vrijbroekpark. Bekijk onderaan deze pagina zeker ook de extra muziek-optie bij deze ervaring.

2 Weels 2 Taste

Twee benen om je twee wielen te laten ronddraaien, twee handen om te sturen, maar vooral twee handen om twee verschillende lekkernijen in ontvangst te nemen: fietsen en proeven dus.

De fietstoer start in het groen aan de rand van de stad en de gids neemt je dan mee naar de historische binnenstad. Tijdens het aanhoren van de stadsverhalen die live verteld worden door de gids, verplaatst u zich met de fiets doorheen de autoluwe binnenstad. Onderweg zal er regelmatig gestopt worden om van knappe uitzichten te genieten en deze te fotograferen. Tijdens enkele van deze stops is er ook ruimte voor een Createvents-tasting. In deze formule kan je proeven van een hartig hapje en daarnaast jezelf ook een zoete lekkernij gunnen. De activiteit is bestemd voor iedereen met een culturele belangstelling, gastronomische interesses en voor alle verschillende sportieve niveaus.


De beleving kan je boeken vanaf 37 euro per persoon. We rekenen op minimum acht deelnemers aan deze  twee uur durende tocht die start in het Vrijbroekpark. Bekijk onderaan deze pagina zeker ook de extra muziek-optie bij deze ervaring.

Bike Bites

Zet je tanden in je wielen, maar vooral in de twee hartige hapjes die we onderweg in samenwerking met Createvents aanbieden tijdens de fietstocht doorheen de stad.


De gids neemt je mee op een route die start in het groen en zijn weg vervolgt langsheen aangename en veilige fietswegen tot in het autoluwe en fietsvriendelijke hart van de stad. Via het audiosysteem krijg je onderweg live leuke verhalen mee.


Bewonder de eeuwenoude gebouwen, laat je imponeren door de onwaarschijnlijk mooie plekjes van Mechelen en geniet van de aangeboden hapjes. De fietsroute en de tastings nemen twee uur in beslag, de herinnering aan deze beleving is van blijvende aard.


De beleving kan je boeken vanaf 37 euro per persoon. We rekenen op minimum acht deelnemers aan deze tocht die start in het Vrijbroekpark. Bekijk onderaan deze pagina zeker ook de extra muziek-optie bij deze ervaring.

Mechelen Tonen met Tunes

Aan de routes die per fiets worden afgelegd, kan je nog een bijzondere beleving toevoegen. Op het parcours dat je samen met de gids aflegt, krijg je een tweetal optredens onder toezicht van een Mechelse fluitiste met nationale en internationale ervaring in ensembles en orkesten zoals het Brussels Philharmonic en Casco Phil. Ze selecteert enkele muzikale werken die perfect passen bij de stad, bij je groep of het wordt een spontane ingeving van het moment. Een privé-optreden als exclusieve toevoeging op je bezoek aan de stad is een onvergetelijke ervaring. Laat deze opportuniteit niet liggen en voeg ze toe aan een van onze rondleidingen die terug te vinden zijn op de site.


De beleving kan je boeken vanaf 90 euro per groep.